Sinds 1935

Sindsdien heeft het familiebedrijf, dat werd opgericht door Nicolas Corman, zijn leidersrol opgebouwd rond een open, internationale ingesteldheid en een unieke knowhow op het gebied van boter. Het resultaat is een lange geschiedenis vol innovatie.

1935
› Oprichting van het bedrijf door Nicolas Corman
Oprichting van het bedrijf door Nicolas Corman
Facade
1970
› Oprichting van productie-eenheden en commerciële dochtermaatschappijen in Europa
1990
› Eerste boter met een verlaagd gehalte aan cholesterol (gepatenteerd proces)
2005
› Oprichting van Corman Miloko (joint venture tussen Corman en Glanbia)
› Assortiment boter en room van Balade Omega 3
2008
› Assortiment gekoelde chocoladepasta Balade Choco
Assortiment gekoelde chocoladepasta Balade Choco
2012
› Overname van de Gervais-room- en karnemelkactiviteiten van Danone (België)
2014
› Corman GmbH (Duitsland) wordt volledig een dochteronderneming van de nv Corman
2016
› Lancering van de eerste vloeibare boter onder het merk Carlsbourg
› Lancering van de eerste toereerboter die onmiddellijk in het deeg verwerkt kan worden zodra hij uit de koeling komt
› Lancering van BUTTERSign; de essentie van boter gevangen in en natuurlijk aroma
› Lancering van Ardense AOP (Beschermde Oorsprongsbenaming) boter voor professioneel gebruik.
De enige BOB boter in België.
Lancering van de eerste vloeibare boter onder het merk Carlsbourg
Lancering van de eerste toereerboter die onmiddellijk in het deeg verwerkt kan worden zodra hij uit de koeling komt
Lancering van Ardense AOP (Beschermde Oorsprongsbenaming) boter voor professioneel gebruik. De enige BOB boter in België
Lancering van BUTTERSign; de essentie van boter gevangen in en natuurlijk aroma
1960-65
› Eerste commerciële ontwikkelingen van gefractioneerd watervrij melkvet
› Markten van ambachtelijke bakkerijen en de voedingsindustrie
1985
› Boters voor de consument (Balade, Carlsbourg)
› De eerste koelkastsmeerbare boter
› Uitvinding van de boter in plakken
First butter spreadable out of the fridge
1992
› Corman wordt een dochteronderneming van Groupe SAVENCIA
2007
› Ontwikkeling van combinaties van boter en plantaardige olie voor de foodservice- en industriële sector
2011
› Combinaties boter en plantaardige olie No Palm
2013
› Boterspecialiteit met een verlaagd gehalte aan verzadigde vetten, Balade Vital
› Eerste UHT-room zonder additieven "Clean Label"
› Verkoop van boter met de BOB Charentes-Poitou van Surgères voor de industriële sector
Balade VITAL: saturated fat-reduced butter specialty
AOP Charentes-Poitou butter for Industry
2017
› Lancering van een gamma vloeibare boters, gebruiksklaar uit de frigo, voor horeca professionals
› Een volle room zonder lactose werd ook aan het Balade gamma toegevoegd.
› Verbreding van ons aanbod lactosevrije producten. Dagelijkse boter is een boter met -25% minder vetten en zonder lactose.